Fjärrövervakning

Fjärrövervakning

 

Fjärrövervaka dina byggprocesser

 


 

”Fjärrövervakning måste vara enkelt”

 

Skall man jobba med fjärrövervakning i byggsammanhang måste det vara enkelt. Det är de flesta aktörer i branschen överens om.

 

Mycket pågår på en byggarbetsplats och tiden för att installera ett övervakningssystem är oftast begränsad. Det måste också kunna utföras av personal utan detaljkunskaper.

 

 


 

Celsicom Easy Connect är enkelt!

 

Celsicom Easy Connect är ett modernt och beprövat övervakningssystem som blivit känt just för den enkla hanteringen och den höga tillförlitligheten.

 

De enskilda mätboxarna/loggrarna kan enkelt aktiveras, namnges och läggas till i molnkontot på kontoret. Väl ute på byggarbetsplatsen är det bara att placera ut dem. Mätdatan överförs direkt till din mobil eller dator via mobilnätet och molntjänsten Celsiview. Klart!


 

Fjärrövervaka byggklimatet

 

Med Celsicom Easy Connect får du direkt veta om exempelvis luftfuktigheten eller temperaturen under- eller överstiger ett förinställt gränsvärde. All mätdata kan granskas i realtid direkt i mobilen eller plattan samt sparas för dokumentation.
 

Mycket kan hända på en byggarbetsplats – värmeaggregat kan sluta fungera, väderskydd kan blåsa sönder etc. Med Celsicom Easy Connect får du direkt larm via SMS eller E-post och kan sätta in åtgärder utan långa väntetider. Genom att få rätt information i god tid kan du slippa mycket onödigt arbete och långa fördröjningar i projektet.
 

Med direktuppkopplade Celsicom Easy Connect-loggrar på byggarbetsplatsen har du full koll på klimatet var du än befinner dig via din mobil, platta eller dator. Systemet övervakar dygnet runt och registrerar alla förändringar i temperatur och luftfuktighet.

 

TH600 för byggklimat

 

Logger med intern fukt- och temperatursensor

 

 • Direktuppkopplad fukt- och temperaturövervakning
 • Intern fukt- och temperatursensor
 • Mätområde: -30°C ... +70°C, 0 ... 100 %RH

 

Läs mer

 


 

 

Fjärrövervaka byggfukt


Med Celsicom kan du i realtid övervaka den fukt som finns kvar i trämaterial och betongplattor.

 

Loggern som gör det möjligt

 

TH601A (har extern kabelgivare med 0,4 m längd) och TH601B (har extern kabelgivare med 2 m längd) är en robust logger / mätbox som under lång tid klarar att mäta fukt i tuffa miljöer som t.ex. en betongplatta enligt RF-metoden. Givaren kan köpas specialjusterad för området 75-95% RH för att uppnå maximal noggrannhet.

 

TH601A och TH601B för byggfukt

 

Med 0,4 m eller 2 m extern kabelgivare för temperatur/fukt. 

 

 • Direktuppkopplad temperatur- och fuktövervakning
 • Fast kabelgivare för temperatur- och fuktmätning 
 • Mätområde: -30°C ... +70°C, 0 ... 100 %RH
 • Kan köpas med specialjustering för byggfuktsapplikationer

 

Läs mer

 


 

Fjärrövervaka betonghärdning

 

Fjärrövervakning av temperatur och betonghållfasthet är en av applikationerna som Celsicom Easy Connect är väl anpassat för.


Att följa temperaturer i och utanför betongen vid gjutning är en effektiv metod för att fastställa mognadstiden. Med betongdatorn/mätboxen TC603 kan du noggrant följa härdningen var du än befinner dig via mobil, surfplatta eller dator.

 

Nu finns ett tillval för att också beräkna betongens hållfasthet. Välj betongrecept i molntjänsten, gjut in trådgivarna i betongen och anslut andra änden till den gula betongdatorn/mätboxen TC603. Mätvärdena börjar direkt strömma till din mobil eller dator.

 

 

TC603 för betonghållfasthet

 

För betongtemperatur och betonghållfasthet.
 

 • Direktuppkopplad temperaturövervakning i betong
 • Ingångar för 2 externa trådgivare (beställs separat)
 • Intern sensor för omgivningstemperatur
 • Mätområde:  beroende på termoelementtyp (externa givare), -30°C till +70°C (intern sensor)

 

Läs mer

 


 

Fjärrövervaka avfuktning


Celsicom Easy Connect övervakar noggrant fuktsituationen efter vattenskador i olika typer av fastigheter.

 

Beroende på vattenskadans utbredning installeras loggrar/mätboxar för fuktövervakning i betongkonstruktionerna. Därefter kan du följa avfuktningsprocessen på distans via din mobil, platta eller dator.

 

Larmar när det är klart. Genom att lägga in larmgränser i systemet skickas SMS eller E-postmeddelanden när avfuktningen är klar. Du kan även genom att titta på avfuktningskurvan uppskatta när förväntade fuktvärden har uppnåtts och därigenom planera återställningsarbetet i förväg.

Du slipper onödiga resor fram och tillbaka för att mäta och dokumentera utvecklingen på traditionellt sätt med portabla fuktmätare. Du sparar både tid och pengar.

 


 

 

TH601A och TH601B för avfuktning efter fuktskador

 

Med 0,4 m eller 2 m extern kabelgivare för temperatur/fukt. 

 

 • Direktuppkopplad temperatur- och fuktövervakning
 • Fast kabelgivare för temperatur- och fuktmätning (0,4 meter)
 • Mätområde: -30°C ... +70°C, 0 ... 100 %RH
Läs mer

 


 

Få hjälp av en produktspecialist:

Kontaktperson: Thomas Ottosson
Försäljning – Kundservice – Support
thomas@nordtec.se
031 - 704 10 87


Läs mer på infosajten celsicom-easyconnect.com:

 

Läs mer

Du kan också ställa frågor via vårt frågeformulär
 

Till frågeformuläret