testo 160-applikationer världen över

testo 160-applikationer
testo 160-applikationer
världen över

 

testo 160 övervakar museer, gallerier och slott

 

testo 160 THL övervakar Edvard Munch!

testo 160 tar hand om Edvard Munch målningar värda 10 miljoner euro

För första gången visar Munch-museet ett originalarbete utanför museet. Det är resenärer på Oslo flygplats som kommer att kunna njuta av denna upplevelse de närmaste tio åren. Avinor och Munch-museet har ingått ett tioårsavtal för att visa originalverk av en av Norges främsta konstnärer – Edvard Munch – på Oslo flygplats.

Med detta vill Munch Museum och Oslo flygplats ge resenärer en ovanlig och överraskande upplevelse. WiFi-dataloggarna testo 160 THL används för att övervaka klimat- såväl som ljusförhållanden i utställningen. Som ett första resultat avslöjade testo 160 THL att klimatkontrollens sensorsystem som övervakar utställningsmontern avvikit från specifikationerna. Övervakningssystemet har alltså redan i början av detta 10-åriga projekt visat sig ha stor betydelse.
 


 

Australian National Maritime Museum valde testo 160

30 stycken testo 160 WiFi-dataloggrar övervakar klimat- och ljusförhållandena i hela museet

Australian National Maritime Museum är Australiens nationella centrum för maritima samlingar, utställningar, forskning och arkeologi. Museet har ett varierande program av stimulerande utställningar och evenemang för att sprida kunskap om Australiens sjöfartshistoria, kopplat till historier, objekt, människor och platser som är en del av Australiens historia.

ANMM använde tidigare dataloggrarna testo 174H & 175H i sina museer. Men sedan lanseringen av testo 160 har ANMM införskaffat över 30 testo 160 WiFi-dataloggrar (2 st 160 THL, 16 st 160 TH, 12 st 160THE, 2 st externa Lux- och UV-givare, 10 st externa Lux-givare och 4 externa temperatur- och fuktgivare). testo160-loggrarna har placerats i hela museianläggningen för att övervaka temperatur, luftfuktighet och ljus.
 


 

Ett av världens största bibliotek använder nu testo 160

testo 160 TH övervakar klimatet i utställningsrum och montrar

Shanghai Library är ett av de tio största biblioteken i världen när det gäller golvytan på 83 000 kvadratmeter. Det har enorma samlingar på totalt 51 miljoner objekt, som innehåller allt från pappersoriginal, ljud och videoinspelningar till digitala databaser. WiFi-dataloggrarna testo 160 TH används för att övervaka omgivande klimatförhållanden i utställningsrum samt i montrar.
 


 

Venaria Reale – slottet som klimatövervakas med testo 160

testo 160 TH övervakar det världsarvsklassade slottet i Italien

Det kungliga slottet Venaria Reale är ett av många som Savojens hov lät uppföra runt residensstaden Turin i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet. Det är dessutom det näst största slottet i Italien. Här har fastighetsförvaltaren valt en blandning av traditionella loggrar av typ testo 175H och WiFi-loggrar som testo 160 TH eftersom slottet är med på UNESCOS världsarvslista och inte tillåter installation av ett WiFi-nätverk i alla delar av byggnaden.
 


 

Tate Gallery i St. Yves valde att säkra sitt klimat med testo 160

En blandning av olika testo 160-loggrar övervakar klimat- och ljusförhållanden

Tate Gallery i St. Yves, Storbritannien, öppnades i oktober 2017 efter ett fyraårigt byggprojekt. Där finns bl.a. en ny utställning som porträtterar det ikoniska 20-talets konstnärer som bodde och arbetade i staden. Med över 60 testo 160-loggrar av blandade typer kan galleriet säkerställa att man har de rätta förhållanden för att skydda och bevara alla dyrbara konstverk.
 


 

Rijksmuseum i Amsterdam, Nederländerna

Har idag 5 testo 160- och 10 Saveris 2-loggrar som används för klimatövervakning av utställningsrum och lagerutrymmen.

 


National Gallery of Victoria, Australien

Har införskaffat över 14 testo 160-loggrar för övervakning av 
sina konserverings- och utlåningsutrymmen.

 


Santa Maria di Collemaggio, medeltidskyrka Italien

Införskaffat över 10 testo 160 IAQ-loggrar för övervakning av 
klimat- och luftkvalitet.

 


Louvren, konstmuseum Paris 

Har beställt en första omgång med testo 160-loggrar.

 


 

Få hjälp av en produktspecialist:

Kontaktperson: Mattias Töreskog
mattias@nordtec.se
031 - 704 10 84


Du kan också ställa frågor via vårt frågeformulär
 

Ställ en fråga


Läs mer om de olika testo 160-modellerna
 

Läs mer