Termografikurs

Termografi

Grundkurs

Beskrivning

Värmekameran är ett fantastiskt verkyg för att analysera klimatskalet på en fastighet eller för den delen hitta snedbelastningar i t.ex. elcentraler och maskiner. Att använda en värmekamera är enkelt men att få fram en värmebild som visar det man är ute efter är inte fullt så lätt. Det svåra är att veta vilka omgivningsfaktorer som påverkar resultatet och hur detta skall hanteras och vad det egentligen är man ser på värmebilden.

 

Mål

Kursen ger kunskap om hur en värmekamera fungerar och vilka omgivningsfaktorer som påverkar resultatet och hur detta skall hanteras. Kursen har som mål att kursdeltagarna skall kunna känna sig trygga i hur man skall ta en informativ värmebild och sedan kunna analysera bilden på ett korrekt sätt.

 

Målgrupp

Alla som har eller är på gång att skaffa en värmekamera och vill informera sig om värmekamerans möjligheter och begränsningar.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

 

Innehåll

  • Teori
  • Vad kan man få ut av en värmekamera
  • Vanliga fel vid termografering
  • Byggnadstermografering enligt standarden SS EN 13187
  • Praktisk termografering och utvärdering av resultatet

 

Tid och Plats

Datum: se kommande kurser
Kursen hålls mellan 08.30 – 16.30 i Nordtecs lokaler i Göteborg

 

Utbildare

Civilingenjör Lars Tobin från Anneling Tobin Consult AB. Lars är specialiserad inom byggnadsteknik och har mer än  20 års erfarenhet av byggnadstermografering både som utbildare och konsult. Detta ger Lars en unik kunskap som kombinerar teori med praktiska tillämpningar.

 

Anmälan

Kan göras via E-post eller telefon.

 

Kursavgift

Heldagskurs 3 450:- inkl. kursmaterial, fika och lunch.

 

Vid köp av en Testo värmekamera ingår grundkursen utan kostnad. 

 

Kommande kurser

Tisdagen den 21/2 2023 – Boka

 

* Lediga platser på fullbokade kurser kan uppstå vid avbokningar. Skicka en intresseanmälan för att ställa dig på köplats.

** Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar.