Kalibreringsnyheter – maj 2017

Resursförstärkning på Nordtec Kalibrering

Inom många olika områden där mätinstrument används blir det allt viktigare med kalibrering. För att minska ledtiderna och öka sin kapacitet på kalibreringsområdet satsar Nordtec Instrument stort på att bygga ut och förstärka sina resurser. Verksamheten har utökats med en labbchef och idag är det fyra personer som endast sysslar med kalibrering. Vi kan konstatera att ledtiderna har blivit kortare, vilket innebär att våra kunder får tillbaka sina kalibrerade instrument och givare snabbare.

Ett ackrediterat kalibreringslabb

Nordtecs ackreditering avser temperatur i mätområdet -40 … +250 °C och luftfuktighet i mätområdet 5 … 95 %RH. Nordtec utför också kalibreringar utanför dessa områden, med motsvarande noggrannhetskrav för andra mätstorheter som lufthastighet, tryck, olika gaser m.m.

Tillsammans med partners som t.ex. Testo Industrial Services (TIS) kan vi även tillhandahålla ackrediterade kalibreringsbevis för temperatur och fukt vid högre och lägre nivåer utanför Nordtecs ackreditering. Vi kan via TIS erbjuda ISO-kalibrering och ackrediterad kalibrering på över 100 olika mätstorheter.

Utskicksdatum: 
fredag, maj 5, 2017