Kalibrering av fuktmätare

KALIBRERING FUKT

Kalibrering av fuktmätare

Vi erbjuder kalibrering på ackrediterad nivå mellan 5 och 95 %RH (vid +15 … +40 °C) och 10 … 95 %RH (0 … 70 °C) enligt ISO 17025 både i vårt kalibreringslabb och på plats hos dig. För kalibrering av fukt använder vi flera huminatorer (fuktkammare) samt Thunder. Sistnämnda är en fuktgenerator som i stället för mätning i en fuktsatt miljö sätter fukten med en tryckdaggpunkt.

Linda och Ingemar samt Thunder fuktkammare
fuktkalibrering

Vi tar emot de flesta typer av fuktmätande instrument, dataloggrar, transmittrar och tryckdaggpunktsmätare och kan utfärda ett brett spektrum av kalibreringsbevis och certifikat.

I samarbete med Testo Industrial Services (TIS) kan vi även leverera speciella bevis och certifikat, exempelvis i extremområden eller med mätosäkerhet ner till endast 0,2 %RH. Vi har inte angivit några priser på kalibreringstjänsterna från TIS då dessa kan variera på grund av många olika faktorer. 

Vi rekommenderar därför att ni slår oss en signal för att få aktuella priser för just er mätutrustning.

OBS! Om du vill boka en fältkalibrering, på plats i dina lokaler, behöver du ta kontakt med oss på 031-704 10 70 eller kalibrering@nordtec.se. Det går också bra att skicka en förfrågan via vårt formulär.

Boka kalibrering
Mätstorheten fukt

Fakta om fukt

Läs faktaartikeln om mätstorheten fukt, olika metoder för att mäta fukt, olika typer av givare och mätinstrument etc.

Service-verkstaden

Boka service?

Behöver du lämna in dina mätinstrument eller givare på service? Klicka på knappen nedan för all information som behövs.


Kalibreringspriser

Se aktuell prislista för kalibrering av givare och instrument för de vanligaste mätstorheterna.