Kurser

Om du vill få bättre kunskap om hur säkra dina mätningar är, om du använder rätt mätmetod och hur du ska tolka mätresultat bör du definitivt kolla närmare på våra kurser. Vi genomför kurserna med erfarna experter som är ledande inom sina områden och har förmågan att kombinera teori med praktiska tillämpningar.

Termografi – grundkurs

Värmekameran är ett fantastiskt verkyg för att analysera klimatskalet på en fastighet eller för den delen hitta snedbelastningar i t.ex. elcentraler och maskiner. Att använda en värmekamera är enkelt men att få fram en värmebild som visar det man är ute efter är inte fullt så lätt.

Termografikurs

Läs mer

Ventilation-mät-rätt

Att mäta luftflöden med en acceptabel noggrannhet är inte fullt så lätt som man kan tro. Kursen är uppdelad i ett förmiddagspass med grundläggande ventilationsteori samt ett eftermiddagspass med praktiska mätövningar som utförs på en utbildningsanpassad ventilationsanläggning.

Ventilationskanaler

Läs mer

Lufttäthets­provning

Otäta fastigheter är ett stort problem när det gäller energi och komfort. ByggaL och standarden ISO9972 ställer idag krav på byggare och beställare när det gäller att säkerställa ett lufttätt klimatskal. Att utföra en täthetsprovning är inte så komplicerat och ett utmärkt sätt för t.ex en byggare att kvalitetssäkra sitt arbete.

Blower Door

Läs mer

Utöver kurserna på den här sidan erbjuder vi även dessa företagsanpassade utbildningar:

Termografi – fortsättningskurs
Unik heldagskurs fullmatad med fördjupad, praktisk termografering. Vi använder avancerade hus- och golvmodeller som åskådliggör vanliga fel som du upptäcker med en värmekamera.

Inneklimat – termisk komfort
Populär heldagskurs som ger grundläggande kunskap om innemiljö, kontrollmätningar och regelverk samt innehåller praktiska övningar för att mäta inneklimat.

För mer information och bokningar, kontakta Helén Andersson genom att mejla till helen.andersson@nordtec.se eller ringa till 031–704 10 73.

Kurser i samarbete med Approvus

Som ett komplement till våra utbildningar kan vi också, genom vårt nära samarbete med Approvus, erbjuda kurser för energiexperter, energikartläggare och funktionskontrollanter. Några av de föreläsare som anlitas på mätkurserna hos Nordtec träffar du också på Approvus utbildningar inom energi och innemiljö. Är du nyfiken på dessa kurser? Klicka på länkarna nedan och läs mer.