Köpinformation och villkor

Beställning

Beställning kan göras direkt på denna hemsida eller tas emot via telefon eller e-post (order@nordtec.se). Det är viktigt att vi får all information som krävs för att genomföra en korrekt registrering/leverans. T.ex. beställarens referens, ev. beställningsnummer, leveransadress, fakturaadress, godsmärkning etc. Om du anger fel gatuadress eller postnummer kan det tillkomma en extra kostnad på en separat faktura.

Obs! Du kan inte ångra ditt köp om du väljer att beställa en produkt med kalibrering.

Priser

Priserna på Nordtecs hemsida anges i SEK och gäller exklusive moms, emballage och frakt. Priserna är baserade på våra leverantörers gällande listpriser, fraktkostnader samt aktuell valutakurs. Vi förbehåller oss rätten till prisjusteringar vid förändring av någon av dessa faktorer. Vid specialbeställningar kan det tillkomma extra fraktkostnad.

Betalning

Här på hemsidan kan företag fritt välja mellan faktura-, kort- eller Swish-betalning. Vid fakturabetalning gäller normalt betalningsvillkor med 30 dagar netto efter godkänd kreditkontroll. Vid överskridande av betalningstiden debiteras normal dröjsmålsränta.

Om du betalar med Swish eller kort dras pengarna direkt från ditt konto/kort.

För att spara på miljön tar vi ut en avgift på 39:- för pappersfakturor. Välj gärna i stället e-faktura eller e-postfaktura när du handlar av oss.

Leverans från Nordtec

Gäller fritt Nordtecs lager i Göteborg. Leverans sker med PostNord. Oavsett betalningsmetod är förväntad leveranstid 2–14 arbetsdagar beroende på om varan finns på lager eller måste beställas från våra leverantörer i eller utanför Sverige. Leveranstiden förlängs också om du beställer en produkt som ska kalibreras före leverans. Lagervaror skickas normalt nästa arbetsdag, om beställningen görs före kl. 15.00 en vardag.

Reklamation

Om varan är skadad vid ankomst skall mottagaren direkt anmäla detta till transportören samt till Nordtec. Det åligger även köparen att ankomstkontrollera varan med avseende på felaktigheter eller felexpediering. Vid reklamation står kunden för returfrakt till Nordtec Instrument AB, med Postens företagspaket eller likvärdig tjänst.

Påseende

Vid leverans av artiklar till påseende, faktureras dessa automatiskt vid påseende-periodens slut. Vid retur av ”påseenden” svarar kunden för returfrakten. Om skador har uppkommit på artiklar som returneras, debiteras kunden för kostnad att återställa varan till ursprungligt skick.

Garanti

Vi lämnar 1–3 års fabriksgaranti på mätinstrument, givare och tillhörande produkter. Garantin omfattar till exempel mjukvarufel, batterier som inte laddar, glapp i produkter och andra funktionsfel. Vi reparerar och skickar tillbaka mätprodukten till dig utan kostnad. Garantin gäller däremot inte för fel och skador som har uppkommit på grund av felaktig användning, bristande underhåll eller försummelse / olyckshändelse (om produkten exempelvis har tappats i marken). Läs mer här om produktgarantin!

Observera att produkter som säljs till nedsatt pris i sektionen Erbjudanden inte omfattas av normala garantier. Dessa produkter kan också sakna förpackningar, manualer, osv. Se respektive produktbeskrivning av vad som ingår.

Kalibreringsärenden

Tillverkarens specifikation används som standard för instrumentens eller givarnas noggrannhet, om kunden inte har annat önskemål. För att säkerställa att kalibreringsresultaten överensstämmer med specifikationer eller gränsvärden används dessutom en särskild beslutsregel (läs mer om den här).

Vid kalibrering väljer Nordtec vilken mätmetod som är lämplig, vilket också styr mätosäkerheten i varje enskild kalibrering.

Leveranser till Nordtec

För snabbaste och säkraste leveranser till Nordtec av t.ex. retur-, service- och kalibreringsärenden – skicka med företagspaket/varubrev till adressen:
 

Nordtec Instrument AB
Elof Lindälvs gata 13-15
414 51 Göteborg
 

Bifoga era uppgifter såsom företagsnamn och returadress. Även namn och telefonnummer så vi lätt kan nå er vid eventuella frågor.
 

IML-2009

I övrigt gäller försäljning, leverans, produktansvar m.m i enlighet med de allmänna leveransbestämmelserna i IML-2009.

Läs också vår integritetspolicy här >>