
LIVSMEDEL
Ta tempen på maten.
Mätlösningar för obrutna kylkedjor från Testo. Snabba, enkla och HACCP-godkända.
Fina, värdefulla råvaror och färdig, välsmakande mat förtjänar den allra bästa omsorgen – längs hela kylkedjan. Vi har mätlösningar för alla steg i processen. Allt från termometrar som används på ankommande gods till transportloggrar som följer med i lasten.
Livsmedelsinstrumenten från Testo och är certifierade enligt HACCP-riktlinjerna. Det gör att du kan uppfylla alla gränsvärden och standarder för dina livsmedel. Och samtidigt säkerställa en genomgående hög, jämn kvalitet på både råvaror och mat.
25 års övervakning av livsmedel.
Pålitliga, noggranna och, inte minst, lätta att använda. Vi talar om dataloggrar från Testo. Sedan 1996 har dessa smarta dataloggrar övervakat och skyddat livsmedel under såväl lagring som transporter. Dygnet runt. Med varje logger får du helt enkelt 25 års erfarenhet av matsäkerhet på köpet.
Utforska även vårt erbjudande för ackrediterad kalibrering och service.
Pålitliga som vanligt. Enklare än någonsin.
Ny serie livsmedelsinstrument som via Bluetooth är uppkopplade till kostnadsfria testo Smart-appen för effektiv lagring, dokumentering och analyser av mätvärden.
Utforska Testos nya instrumentserie för livsmedel

testo 104-IR BT
- Snabb och precis IR- och insticksmätning
- Kompakt, vattentät och HACCP-godkänd

testo 270 BT
- Kvalitetskontroll av frityrolja under användning
- Sparar olja och pengar

testo 110 Food
- Utbytbara givare för mångsidig mätning
- HACCP-godkänd och vattentät (med TopSafe-fodral som tillval)

testo 174 H BT
- Pålitlig mätning av temperatur och luftfuktighet
- Sömlös dokumentering via testo Smart-appen

testo 174 T BT
- Enkel och exakt temperaturmätning på upp till 30 meters avstånd
- Komplett dokumentering via testo Smart-appen

Vitbok:
Temperaturmätning av livsmedel.
Vår vitbok innehåller allt du behöver veta för att kunna göra korrekta mätningar av livsmedelstemperaturer under hela kylkedjan.

Vitbok:
testo 270.
Läs om hur du kan mäta frityroljans kvalitet, minska din förbrukning av frityrolja och spara pengar.
Kalibrering visar dina ”riktiga” mätvärden
Missa inte att kalibrera din mätutrustning. Det ger svar på hur dina mätvärden förhåller sig till värden från högnoggrann referensutrustning. Och innebär samtidigt att du uppfyller Livsmedelsverkets krav och kriterierna för ISO-certifieringar. Vi erbjuder ackrediterad kalibrering av en stor mängd mätstorheter. Välj mellan labb- eller fältkalibrering.


Enade krafter mot matsvinn.
Mat hör hemma på tallriken – inte i soptunnan.
Miljarder ton mat slängs runt om i världen varje år. Faktum att så mycket som en tredjedel (!) av all mat som produceras hamnar i soporna. Tillsammans kan vi stoppa detta onödiga slöseri med resurser och pengar.
Vi drar vårt strå till stacken med mätlösningar från Testo. Deras handhållna och stationära instrument ger dig möjligheter att uppfylla aktuella lagkrav samt hålla mat fräsch i alla delar av livsmedelskedjan. Detta innebär ökad matsäkerhet som förhoppningsvis leder till minskat matsvinn, vilket inte bara sparar pengar utan också gynnar planeten.
Minskning av matavfall i butiker och restauranger.
Tuffare konkurrens, ökade kundkrav, strängare lagstiftning… Butiker och restauranger upplever ett större tryck från olika håll. Som ett resultat av detta hamnar tyvärr mycket mat i soptunnan.
- Matportioner är större än aptiten.
- Hyllorna dignar av matvaror men kundvagnarna är inte proppfulla.

Mataffärer och olika aktörer inom foodservice står för 20 % av matsvinnet.
- Vid minsta skavank ratas matvaror.
- Brutna kylkedjor, bäst-före-datum närmar sig och matvaror förvaras felaktigt.

Restauranger och mataffärer kan få 30 % lägre kostnader genom att minska matsvinnet.
- Det finns lika många orsaker till matsvinn som enkla åtgärder för att förhindra det.
- Mätteknik kan bidra till mindre matsvinn

Det är ett överskott på 5,12 miljoner ton mat i matbutiker.
Jobbar ständigt för dig – under varje steg i processkedjan
Oavsett om det gäller kontrollmätningar på ankommande gods, temperaturövervakning i lager eller punktkontroller och mätning av kärntemperatur vid värmebehandling… Hos oss hittar du rätt livsmedelsinstrument som uppfyller alla tänkbara behov och krav.
Ett litet urval av mätinstrument för livsmedelssektorn:
Trygg övervakning av lager
Temperaturlogger testo 174 T

Automatisk backup av mätvärden – även när batteriet tar slut eller byts ut
- Gratis proffsmjukvara för programmering av loggrar och för dataanalys ingår
- Enkel export av data till Excel
Temperaturlogger testo Saveris 2-T1

Du får larm via e-post eller sms när dina gränsvärden överskrids
- Läs av mätvärden när som helst från mobilen, surfplattan eller datorn
- Automatisk dokumentering av mätvärden
- Wifi-uppkoppling
Temperaturlogger testo 175 T1

Praktiska funktioner för export till Excel
- Automatisk backup av mätvärden – även när batteriet tar slut eller byts ut
- Minne för upp till 1 miljon mätvärden
Pålitlig övervakning under transport
Transportlogger testo 184 T1

PDF-mjukvara i loggern – ingen extern mjukvara behövs
- Minne för upp till 16 000 mätvärden
- Driftstid: 90 dagar
Transportlogger testo 184 T3

PDF-mjukvara i loggern – ingen extern mjukvara behövs
- Minne för upp till 40 000 mätvärden
- Enkelt att byta batteri
Temperaturlogger testo 174 T

Automatisk backup av mätvärden – även när batteriet tar slut eller byts ut
- Finns med proffsmjukvara för programmering av loggrar och för data-analys
- Enkel export av data till Excel
Effektiva punktkontroller på ankommande gods
Instickstermometer testo 103

Lättanvänd och noggrann mätteknik
- Prisvärd instegsmodell
- Kompakt, får plats i alla fickor
Instickstermometer testo 108

Användarvänlig med två självförklarande knappar
- Tydlig och lättavläst skärm
- Brett sortiment av givare
Instickstermometer testo 104-IR

Mät yt- och kärntemperatur med ett och samma handinstrument
- Smuts fastnar inte på instrumentet
- Intuitiva funktioner
- Går att göra ren under rinnande vatten
Smidig beredning eller produktion av livsmedel
Liten och vattentät instickstermometer

Kan köras i diskmaskin
- Mäter noggrant kärn- och lufttemperatur
- Kompakt, får plats i de flesta fickor
Frityroljemätare testo 270

Mät frityroljans kvalitet direkt på platsen
- Mätningar kan göras direkt i den heta oljan
- Egenkontroll på platsen med referensolja
pH-mätare testo 205

Förstärkt mätspets, idealisk för mätningar i halvfasta ämnen
- Underhållsfri pH-mätare tack vare gel-elektrolyt
- Utbytbar pH-mätspets och temperaturgivare
Du kanske också är intresserad av …
Fickhandbok om matsäkerhet
Respektera temperaturgränsvärden och uppfylla HACCP-riktlinjerna

Den här fickhandboken ger svar på vanliga frågor om livsmedel. Den är fylld med mycket intressant information samt tips & tricks om praktisk mätning.
Poster om matsäkerhet
Respektera temperaturgränsvärden och uppfylla HACCP-riktlinjerna

Postern sammanfattar på en enda sida de viktigaste temperaturgränsvärdena på ankommande gods, vid lagring och värmebehandling av livsmedel.
Vitbok om matsvinn
Begränsa svinn, undvik slöseri:
orsaker till matsvinn och möjliga lösningar.

Vitboken uppmärksammar matsvinnet som ett globalt problem och kommer också med tips och praktisk information för att minimera matsvinn och undvika slöseri.
Mätteknik som en del av lösningen
Tips för att minska matsvinnet i matbutiker och restauranger.

Läs tipsen om mätinstrument som mäter temperatur
utan direktkontakt med maten, automatiserade övervakningssystem, frityroljemätare med mera.