
LIVSMEDEL
Säker mat hela vägen
Mätlösningar för obrutna kylkedjor. Snabba, enkla och HACCP-godkända.
Fina, värdefulla råvaror och färdig, välsmakande mat förtjänar den allra bästa omsorgen – längs hela kylkedjan. Vi har mätlösningar för alla steg i processen. Allt från termometrar som används på ankommande gods till transportloggrar som följer med i lasten.
Livsmedelsinstrumenten kommer från Testo och är certifierade enligt HACCP-riktlinjerna. Det gör att du kan uppfylla alla gränsvärden och standarder för dina livsmedel. Och samtidigt säkerställa en genomgående hög, jämn kvalitet på både råvaror och mat.
25 års övervakning av livsmedel.
Pålitliga, noggranna och, inte minst, lätta att använda. Vi talar om dataloggrar från Testo. Sedan 1996 har dessa smarta dataloggrar övervakat och skyddat livsmedel under såväl lagring som transporter. Dygnet runt. Med varje logger får du helt enkelt 25 års erfarenhet av matsäkerhet på köpet.
Utforska även vårt erbjudande för ackrediterad kalibrering och service.
Kalibrering visar dina ”riktiga” mätvärden
Missa inte att kalibrera din mätutrustning. Det ger svar på hur dina mätvärden förhåller sig till värden från högnoggrann referensutrustning. Och innebär samtidigt att du uppfyller Livsmedelsverkets krav och kriterierna för ISO-certifieringar. Vi erbjuder ackrediterad kalibrering av en stor mängd mätstorheter. Välj mellan labb- eller fältkalibrering.


Fina råvaror kan vara allt annat än fräscha
Mat som ser fräsch ut kan i själva verket ha en för hög bakteriehalt. I vissa fall på grund av att den förvaras i fel temperatur. En annan orsak kan vara bristande hygien i hanteringen. Här nedan listar vi vanliga fel som kan leda till förstörda råvaror och oätlig mat. Hur ser det ut hos dig?
Åtta vanliga brister i mathanteringen:
- Livsmedel håller fel temperatur eller tillagas i för låg temperatur.
- Tillagade livsmedel förvaras för länge utan tillräcklig kyla.
- För hög belastning i lastutrymmen medför höga temperaturer.
- Brister hos personalen när det gäller hantering och hygien.
- Åtskillnad mellan ”orena” och ”rena” hygienzoner funkar inte.
- Olika typer av livsmedel hanteras inte åtskilt.
- Råa och tillagade livsmedel hanteras inte åtskilt och lagras tillsammans.
- Recept och manualer för tillverkning och tillagning följs inte med risk för hälsofara.
Har du koll på all hantering och alla tempererade miljöer för dina livsmedel? Längre ned på sidan kan du ladda ned en gratis fickhandbok om matsäkerhet från Testo. Handboken är anpassad för svenska förhållanden och innehåller allt du behöver veta om temperaturgränsvärden samt vad som krävs för att uppfylla HACCP-riktlinjerna.
”Vi får bra kvalitet och sparar pengar”
Frityroljemätaren testo 270 är ett populärt mätinstrument för många inom livsmedelsindustrin. Så här säger Leon Greiner, vd på Stepanek Butchers: ”Sedan vi började mäta med testo 270 har vi full koll på frityroljan och kan använda den längre utan att kompromissa med kvaliteten på maten. Som ett resultat av mätningarna har vi sänkt kostnaderna för oljan med 30–40 %!”
Jobbar ständigt för dig – under varje steg i processkedjan
Oavsett om det gäller kontrollmätningar på ankommande gods, temperaturövervakning i lager eller punktkontroller och mätning av kärntemperatur vid värmebehandling… Hos oss hittar du rätt livsmedelsinstrument som uppfyller alla tänkbara behov och krav.
Ett litet urval av mätinstrument för livsmedelssektorn:
Trygg övervakning av lager
Temperaturlogger testo 174 T – sats med USB-interface

Automatisk backup av mätvärden – även när batteriet tar slut eller byts ut
- Gratis proffsmjukvara för programmering av loggrar och för dataanalys ingår
- Enkel export av data till Excel
Temperaturlogger testo Saveris 2-T1

Du får larm via e-post eller sms när dina gränsvärden överskrids
- Läs av mätvärden när som helst från mobilen, surfplattan eller datorn
- Automatisk dokumentering av mätvärden
- Wifi-uppkoppling
Temperaturlogger testo 175 T1

Praktiska funktioner för export till Excel
- Automatisk backup av mätvärden – även när batteriet tar slut eller byts ut
- Minne för upp till 1 miljon mätvärden
Pålitlig övervakning under transport
Transportlogger testo 184 T1

PDF-mjukvara i loggern – ingen extern mjukvara behövs
- Minne för upp till 16 000 mätvärden
- Driftstid: 90 dagar
Transportlogger testo 184 T3

PDF-mjukvara i loggern – ingen extern mjukvara behövs
- Minne för upp till 40 000 mätvärden
- Enkelt att byta batteri
Temperaturlogger testo 174 T

Automatisk backup av mätvärden – även när batteriet tar slut eller byts ut
- Finns med proffsmjukvara för programmering av loggrar och för data-analys
- Enkel export av data till Excel
Effektiva punktkontroller på ankommande gods
Instickstermometer testo 103

Lättanvänd och noggrann mätteknik
- Prisvärd instegsmodell
- Kompakt, får plats i alla fickor
Instickstermometer testo 108

Användarvänlig med två självförklarande knappar
- Tydlig och lättavläst skärm
- Brett sortiment av givare
Instickstermometer testo 104-IR

Mät yt- och kärntemperatur med ett och samma handinstrument
- Smuts fastnar inte på instrumentet
- Intuitiva funktioner
- Går att göra ren under rinnande vatten
Smidig beredning eller produktion av livsmedel
Liten och vattentät instickstermometer

Kan köras i diskmaskin
- Mäter noggrant kärn- och lufttemperatur
- Kompakt, får plats i de flesta fickor
Frityroljemätare testo 270

Mät frityroljans kvalitet direkt på platsen
- Mätningar kan göras direkt i den heta oljan
- Egenkontroll på platsen med referensolja
pH-mätare testo 205

Förstärkt mätspets, idealisk för mätningar i halvfasta ämnen
- Underhållsfri pH-mätare tack vare gel-elektrolyt
- Utbytbar pH-mätspets och temperaturgivare
Du kanske också är intresserad av …
Fickhandbok om matsäkerhet
Respektera temperaturgränsvärden och uppfylla HACCP-riktlinjerna

Den här fickhandboken ger svar på vanliga frågor om livsmedel. Den är fylld med mycket intressant information samt tips & tricks om praktisk mätning. Ett användbart hjälpmedel när du har med livsmedel att göra.
Poster om matsäkerhet
Respektera temperaturgränsvärden och uppfylla HACCP-riktlinjerna

Postern sammanfattar på en enda sida de viktigaste temperaturgränsvärdena på ankommande gods, vid lagring och värmebehandling av livsmedel.