Presentation av Celsicom

CELSICOM

Avancerad fjärrmätning har aldrig varit enklare.

Celsicom erbjuder direktuppkopplad och molnbaserad fjärrövervakning av temperatur, fukt, radon och differenstryck. Det är en användarvänlig och driftsäker lösning som gör att du ser dina aktuella mätvärden – var och när som helst. De allra flesta mätboxarna är batteridrivna och klarar lång tids mätning utan översyn.

Celsicom gul box TC603
Nordtec Celsicom bygg film
Celsicom telefon med Celsiview

Enkel och pålitlig mätlösning för alla tänkbara branscher

Mätsystemet är en flexibel lösning som passar perfekt för att övervaka klimatet i olika miljöer. Celsicom-boxarna hela tiden vinner mark på byggen, inom fuktskadehantering, i livsmedelsindustrin och många andra branscher. Allt du behöver göra för att komma i gång med mätningen är att skapa ett konto i molntjänsten Celsiview (det tar bara några minuter) och skanna en QR-kod på mätboxen. Varje box mäter och sänder (med integrerat SIM-kort) därefter kontinuerligt alla mätvärden direkt till molnet.

Mätdatan skickas med tekniken NB-IoT (Narrowband Internet of Things) via egen frekvens i Telias mobilnät med minimal risk för störningar. Tack vare medvetna materialval och genomtänkt produktion har vi pressat kostnaderna. Resultatet är mätboxar som innehåller och presterar mer än de kostar. Priset för molntjänsten Celsiview är även det blygsamt: 22–34 kronor per mätbox och månad – inklusive kostnaderna för all datatrafik.

Tillgång till aktuella värden när du vill.

Vår webbaserade molntjänst Celsiview ger dig möjlighet att se och dela med dig av uppdaterade mätdata, skapa rapporter, få gränsvärdeslarm – och en massa annat. Direkt i mobilen, surfplattan eller datorn.

Läs mer och se en demo om alla smarta funktioner i Celsiview.

Celsicom iPad med Celsiview

Diskreta, smarta mätboxar.

Våra egendesignade gråa mätboxar finns i flera olika utföranden för att tillgodose olika mätbehov och miljöer. För mätningarna på byggen och kontor, i värmesystem och produktionslokaler, inuti kyl- och frysrum…listan kan göras lång. Med såväl interna sensorer som externa kabelgivare mäter boxarna temperatur, fukt, radon och differenstryck. Samtliga modeller är robusta samt damm- och fukttåliga, vilket gör att de även fungerar i lite tuffare miljöer. Alla mätboxar utom radonmätaren THR600 får ström av två AA-batterier med cirka ett års driftstid innan batteribyte.

Celsicom Byggklimat
Celsicom NCC Ida

En tuff, värdefull betongdator.

Vår gula mätbox TC603 är framtagen för en enda sak: att visa utvecklingen av betongens hållfasthet och när härdningen är klar. Det gör att du vet exakt när formarna kan rivas. Betongdatorn omsluts av en tålig och vattentät kapsling. Den har två ingångar för externa trådgivare som gjuts in i betongen och en intern sensor för mätning av omgivningstemperatur. Mätboxen drivs av två AA-batterier som klarar mätningar i cirka ett år innan de behöver bytas.

Utforska Celsicom-sortimentet

Klicka på produkterna för att se tekniska data och all annan information.


Celsicom Connect

Celsicom generation 1

Här hittar du reservdelar och givare till den första generationen av övervakningssystemet Celsicom. I första generationen av mätsystemet överförs mätvärdena från givarna till en lokal basstation och sedan vidare till molnet via ditt datanät eller mobilnätet (i den nuvarande generationen behövs ingen basstation, utan värdena överförs direkt från givarna till molnet).

Vad säger våra kunder?