Support

Dela din dator med Nordtecs support

Teamveiwer är en programvara som gör det möjligt för Nordtec att logga in och ge fjärrsupport direkt på din PC. Klicka på Teamviewer-knappen ovan för att ladda hem eller öppna filen (det här skiljer sig åt mellan olika webbläsare. Om du laddar hem filen behöver du dubbelklicka på den för att starta programmet).

När programmet har startat syns ett niosiffrigt kund-ID samt en fyrsiffrig kod. Dessa båda uppgifter lämnar du till oss under telefonsamtalet, så att vi kan påbörja fjärrsupporten.

Vad innebär det att låta oss koppla upp oss mot din PC? Du ser hela tiden vad som sker, vi gör den åtgärd som behövs och när vi kopplar ur oss kan vi inte ta oss in utan ny kod. Säkerheten är därmed hög.

Teamviewer-knapp

Teknisk information för WiFi-dataloggarna testo Saveris 2 och testo 160

Trådlöst WiFi-nätverk: WLAN 2,4 GHz
Trådlösa LAN-standarder som stöds: IEEE 802.11 b/g/n och IEEE 802.1X

Möjliga krypteringsmetoder:
Utan kryptering, WEP, WPA, WPA2, WPA2 Enterprise

WiFi-dataloggern testo Saveris 2 använder MQTT-protokollet som kommunicerar över TCP-porten 8883. Dessutom är det nödvändigt att frisläppa följande UDP-portar:

• Port 53 (DNS-namnfrågor)

• Port 123 (NTP-tidssynkronisering)

Alla portar får enbart kommunicera utåt i molnriktning. Det är inte nödvändigt att frisläppa några portar för dubbelriktad kommunikation. Den förvalda gatewayen som givaren tilldelats via DHCP eller manuellt måste svara på en ping-förfrågan från den trådlösa dataloggern. Vid den första konfigureringen kan man välja om DHCP eller statisk IP ska användas (välj expertläge för att ange uppgifterna)

testo Saveris 2-applikationen kan nås med en vanlig webbläsare (www). Till det används de vanliga TCP-portarna http (80) och https (443). Driftsättning samt inställningar av WiFi-datalogger testo Saveris 2 görs i molntjänsten Testo Saveris Cloud eller via Android-appen ”testo Saveris 2”. Ett molnkonto måste registreras av den person som skall ansvara för wifi-dataloggern. Felkodsinfo samt annat smått och gott finns i FAQ:n i molntjänsten.