Kalibreringsportalen Access

Kalibreringsportalen Access
Nordtecs kalibrerings­portal

 

 

 

Ny portal för alla våra kalibreringskunder

 

Nordtec har tagit ytterligare ett steg på digitaliseringståget med en webb-portal för sina kalibreringskunder. Med Access kan alla kunder beställa kalibreringar online och med tillvalet Access+ får man dessutom tillgång till en komplett kalibrerings- och instrumenthantering.

 

Hösten 2018 sjösatte Nordtec sin digitala plattform för kalibrerings- och instrumenthantering. Syftet var att effektivisera hanteringen och underlätta för våra kunder. Vi utfärdar sedan dess kalibreringsbevis och -certifikat i ett krypterat PDF-format via e-post.

 

Skanna QR-koder

Systemet skickar automatiskt ut påminnelser via e-post och alla instrument förses med en QR-kod första gången de kommer in till oss. Nästa gång instrumentet skickas in för kalibrering behöver vi bara skanna etiketten och får genast upp alla uppgifter om kunden, instrumentet och tidigare kalibreringar. Förr fick allting registreras manuellt varje gång.

 

En annan stor fördel med QR-koden är att kunderna själva kan skanna den för att se kalibreringsbeviset eller -certifikatet i sin mobil.

 

 

Kalibreringsportalen

Nu har vi tagit nästa steg och lanserat en webb-portal där kunderna kan registrera sina kalibreringsordrar direkt i vår digitala plattform. Portalen har fått namnet Access och nås enkelt från vår hemsida. Du behöver inget konto för att registrera en kalibreringsorder, men vi rekommenderar varmt att du väljer att skapa ett, eftersom du slipper att fylla i alla kund- och instrumentuppgifter varje gång det är dags för kalibrering.

 

Access+

Portalen har också en betaltjänst som vi kallar för Access+. Den är avsedd för dig med riktigt många instrument och givare att hålla reda på. I stället för att använda olika Excelark eller krångliga databassystem, kan du enkelt hantera alla intrument, kalibreringar, bevis och certifikat i ett och samma system. ■


Länkar:

Registrera en kalibreringsorder

Läs om kalibreringslabbets 40-åriga historia

Till kalibreringens huvudsida

Se vårt ackrediteringsintyg

Se ackrediteringens omfattning