Publicerad den

Automatiska mätrapporter med Saveris-systemen

Publicerades 2022-12-09

Automatiska mätrapporter med Saveris-systemen

testo saveris forlifescience

Rapporter om temperaturer är viktig dokumentation som det ställs höga krav på. Främst i samband med livsmedels- och läkemedelshantering, men även inom andra områden. Ansvarar du för temperaturrapporterna i din verksamhet och kanske känner att du inte riktigt hinner med?

Skulle du behöva en lösning där alla mätdata samlas och paketeras på ett smart och snyggt sätt? Vill du att dokumentation ska kunna skickas vidare till uppdragsgivare eller myndigheter? Vill du slippa sammanställa data själv från olika mätställen och kunna nå dina mätvärden med en enkel knapptryckning? Lösningar finns och de är inte långt borta! Här kan du läsa om testo Saveris 2 och testo Saveris 1 – två system för fjärrövervakning av mätvärden.

testo Saveris 2

WiFi-dataloggrar med flexibel och kostnadsfri molntjänst 
Många vill ha snabb access och rapportering men vill gärna slippa hantera dokumentationen i ett eget lokalt IT-system. Då är WiFi-loggrarna i testo Saveris 2-serien ett utmärkt alternativ. Det är en mycket kompetent loggerlösning där varje mätpunkt är prisvärd även i små system.

Saveris 2 telefon dator

Hjärtat i systemet är en molnlösning som är enkel att nå var du än befinner dig, bara det finns en internetuppkoppling. Mätvärden, mottagning av larm osv. kan visas och hanteras i mobilen eller datorn.

Finns det ett utrymme där du funderar över om temperaturen verkligen är stabil? Finns det fuktkänsliga produkter i lokalen? Det går utmärkt att övervaka och logga detta med testo Saveris 2. Det är enkelt att ställa in larm och skapa automatiska rapporter. Historik finns tillgänglig så fort mätdatan är sökbar.

Exempel från verkligheten
En av våra kunder hade problem med att en kylkompressor på byggnadens tak ibland stannade helt omotiverat, med påföljd att skador uppkom på de produkter som förvarades i kylrummet. I en av testo Saveris 2-loggrarna finns det möjlighet att ansluta en sensor som känner av när en krets sluts eller öppnas. Detta kom väl till hands i det här fallet. När kompressorn stannade fick kunden ett sms och kunde skicka en reparatör innan känsliga produkter för hundratusentals kronor blev skadade. En bra lösning i detta fall som komplement till den vanliga temperaturövervakningen. 

saveris 2-t3 speglad

testo Saveris 2 består av WiFi-dataloggrar i olika utföranden – med interna eller externa givare – alla med tekniska data och noggrannheter som gör att de passar för riktigt avancerad mätning. I kombination med kalibrering ökar mätsäkerheten ytterligare. Givarsortimentet är brett, vilket gör att testo Saveris 2 klarar väldigt mycket.

Läs mer om testo Saveris 2

testo Saveris 1

Vill du ha full kontroll på alla mätdata i egen dator eller servermiljö? 
I så fall är vårt testo Saveris 1-system det du vill ha. Hjärtat är en basenhet som används ihop med en mjukvara i en PC eller server. testo Saveris 1 passar oavsett om företaget är litet med begränsade resurser eller stort med höga krav på IT-säkerhet. Programvaran finns i en valideringsbar version enligt CFR part 11 som stödjer GxP.

Säker lagring av mätvärden
Systemet samlar in all mätdata via radio- eller nätverksgivare som kommunicerar med basenheten. All data buffras också i givarnas internminnen vilket ger dubbel säkerhet. Vid strömavbrott lagras alla mätvärden i radiogivarna och skickas sedan över när systemet kommer igång igen. Om servern (eller kommunikationen till den) skulle sluta fungera lagras all mätdata från hela systemet i basen tills problemet är löst. Allt rapporteras till den SQL-databas som ingår i testo Saveris 1 och sparas där. All denna information är sökbar och kan fås ut antingen som automatisk dags-/vecko-/månadsrapportering och/eller som specialrapporter vid enskilda tillfällen.

saveris 3 bas loggrar dator

Läs av lokalt med en pc eller på distans via nätet
Det går även att beställa sin testo Saveris 1-bas med GSM-modul och på det viset erhålla sms-larm. Det är en smart lösning som gör att du får mer tid på din sida. Överskridna gränsvärden uppmärksammas omedelbart. testo Saveris 1 passar in i avancerade miljöer och kan konfigureras så att den är kopplad mot flera geografiskt åtskilda platser via internet och VPN. I riktigt stora testo Saveris 1-system kan fler basenheter användas. Systemet kräver modesta systemresurser/datakraft vilket gör att kostnaderna kan hållas nere. testo Saveris 1 kan göras avläsningsbart på distans, men inte via molnkonto utan via ett webbtillägg som installeras på egen server. Företagets IT-avdelning har stora möjligheter att konfigurera efter eget huvud och göra mätinformationen tillgänglig för dem som behöver den.

Läs mer om testo Saveris 1

Sammanfattning
testo Saveris 2 och testo Saveris 1 är två system som hjälper dig att samla in mätvärden automatiskt. Vilket du väljer beror på vilka krav du och ditt företag har. Automatik som gör vardagen enklare och möjligheterna till bra dokumenthantering och arkivering kommer hur som helst att göra ditt jobb roligare och enklare! 

Relaterade kundberättelser

testo Saveris

Så uppfyller Fujirebio stränga krav på temperaturkoll

Se alla kundberättelser

Kontaktpersoner

Mattias Töreskog

KUNDSERVICE OCH FÖRSÄLJNING

Mattias Töreskog

Ansvarsområde: Teknisk support, Livsmedel, Life Science

mattias.toreskog@nordtec.se
031-704 10 84
031-704 10 70