Publicerad den

Full koll på byggfukt och avfuktning på distans

Celsicom Byggfukt TH601A TH601B

Publicerades 2022-12-19

Full koll på byggfukt och avfuktning på distans

Celsicom Byggfukt TH601A TH601B

Våra kompakta, robusta Celsicom-mätboxar ger dig full koll på fukten på bygget eller efter en vattenskada i en fastighet. Du har när som helst se uppdaterade mätdata direkt i din mobil.

Fjärrövervakning av byggfukt

Mätboxarna Celsicom TH601A och TH601B ger dig smidig och pålitlig övervakning av fukt som finns kvar i trämaterial och betongplattor på byggen. Genom att logga in i molntjänsten Celsiview på din mobil, surfplatta eller dator får du snabbt tillgång till aktuella mätvärden.

TH601A är försedd med en extern kabelgivare på 0,4 meter medan TH601B har 2,0 meter lång extern kabelgivare. Båda är robusta mätboxar som under lång tid klarar att mäta fukt i tuffa miljöer, till exempel en betongplatta enligt RF-metoden. Det går att köpa en specialjusterad givare för området 75–95 %RH för att uppnå maximal noggrannhet.

Fjärrövervakning av avfuktning

Mätboxarna är också perfekta för att noggrant övervaka fuktsituationen efter vattenskador i olika slags fastigheter. Beroende på vattenskadans utbredning installeras mätboxarna för fuktövervakning i betongkonstruktionerna. Därefter kan du enkelt följa avfuktningsprocessen på distans på dina mobil, surfplatta eller dator.

Genom att lägga in larmgränser får du automatiskt ett sms eller mejl när avfuktningen är klar. Du kan även titta på avfuktningskurvan för att uppskatta när fuktvärden förväntas uppnås och därmed planera det fortsatta återställningsarbetet. Allt detta gör att du slipper onödiga resor för att med portabla fuktmäktare kontrollmäta och dokumentera utvecklingen på plats, vilket sparar både tid och pengar.

Detta behöver du för att börja mäta byggfukt

Celsicom Easy Connect TH601A-B

Celsicom TH601A och TH601B med fast kabelgivare

  • Direktkopplade och batteridrivna mätboxar
  • Fast kabelgivare på 0,4 m (A-modellen) respektive 2,0 m (B-modellen)
  • Mäter både temperatur och fukt
  • Mätområde: –30 °C … +70 °C och 0 … 100 %RH
  • Mätdata sparas i upp till 36 mån i molntjänsten Celsiview

Läs mer om TH601A

Läs mer om TH601B

Molntjänsten Celsiview

Lagringen av mätdata i molntjänsten Celsiview kostar  19:- i månaden per box. Då ingår också kostnaden för all datatrafik. Alla mätvärden lagras i molnet i upp till 36 månader. Klicka på knappen nedan och kolla in molntjänsten (välj ”Demo EasyConnect” i inloggningsfönstret som visas).

Kolla in Celsiview

Relaterade kundberättelser

Byggklimat

Med ett optimalt klimat får du bygget klart i tid

Se alla kundberättelser

Kontaktpersoner

Mats Landin

KUNDSERVICE OCH FÖRSÄLJNING

Mats Landin

Ansvarsområde: Ventilation, Bygg, Klimat

mats.landin@nordtec.se
031-704 10 85
031-704 10 70